Poradna Jablotron PS-084

Autor: | Vloženo: 14.08.2017 000 13:09 | Témata: Poradna Jablotron PS-084

Nespolehlivost senzorů

Dobrý den,
do nového vozu KIA Carens jsem si nechal u prodejce V.I.T.V-A.R v Nové Pace namontovat parkovací senzory Jablotron, pravděpodobně tohoto typu. V průběhu dvou let jsem již třikrát reklamoval závadu. Displej zobrazoval překážku v minimální vzdálenosti. V prvém případě byl vyměněn senzor, ve druhém případě řídící jednotka, nyní závada zmizela sama od sebe. Dle mého pozorování se problém objevil vždy, když automobil stál delší dobu na slunci v pozici kdy na senzory slunce přímo svítilo. Dodavatel tvrdí, že stejné zařízení namontovalo již do asi třiceti vozů a nikdy se s podobnými problémy nesetkal. Můžete k tomu, prosím, zaujmout nějaké stanovisko. Vidíte problém spíše v montáži, nebo v zařízení. Může sluneční záření a jeho tepelné účinky mít na spolehlivost vliv?
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Bohuslav Nechvátal

  • 14. srpna 2017 - Odpověď partnera sekce LevnéAlarmy.cz

    Dobrý den!

    Musím říct, že s tímto problémem jsem se taky nikdy nesetkal. Jablotron čidla ale neprodáváme. Používáme značkové parkovací senzory SteelMate.
    Každopádně teplo má vliv na jakékoliv elektrické zařízení. A pokud je v zařízení něco špatně, může být vysoká teplota jen onou poslední kapkou...
    V takových případech je potřeba měnit a měnit. Jen metodou pokusu a omylo lze nalézt vadný díl.

    Hezký den!

    S pozdravem Jiří Tulach - LevnéAlarmy.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.